10 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА И РАДА СЛУЖБЕ СПАСАВАЊА НА ВОДИ

0

Црвени крст Стари град, обележио је 10 година постојања и континуираног рада Службе спасавања на води. Спасилаштво на води представља значајну програмску активност Црвеног крста Србије у нашој организацији којој запослени, спасиоци и волонтери посвећују велику пажњу и која се континуирано развијала у протеклом периоду са циљем испуњења мисије Црвеног крста: спашавању људских живота и стварању безбедног окружења за све припаднике заједнице. Велику подршку у раду у овој области током претходних 10 година Црвени крст Стари град добијао је од Црвеног крста Србије.

Обележавање јубилеја рада организовано је у свечаној сали Црвеног крста Србије, а свечаности су присуствовали, генерални секретар Црвеног крста Србије, госпођа Весна Миленовић, председница комисије за спасилаштво на води и планинама Црвеног крста Србије др Сања Мазић, секретар Црвеног крста Београда, госпођа Ивана Марисављевић Дашић, председница Црвеног крста Стари град, Прим. др Мирјана Радовановић и стручни сарадници за ову област у Црвеном крсту Србије. Међу гостима су били и представници Црвеног крста Војводине, Црвеног крста Косова и Метохије и спасиоци и колеге из организација Црвеног крста из Бруса, Александровца, Беле Цркве, Суботице, Смедерева, Ужица, Краљева и Јагодине.

Присутне је са радом Националног гранског савеза за спасилаштво на води упознао, координатор за деловање у несрећама Црвеног крста Србије, Ранко Демировић, након чега је др Сања Мазић одржала предавање на тему значај реанимације код утопљеника. О раду наше службе спасавања на води у протеклих 10 година говорили су Руководилац референтног центра за обуку спасилаца на води, Иван Миленовић и руководилац Службе спасавања на води, Иван Јовановић. На крају свечаности, секретар Црвеног крста Стари град, Александар Пантелић уручио је захвалнице и плакете спасиоцима који су иницирали оснивање службе и онима који су учествовали у раду службе пуних 10 година.

Коментар

Ваша е-маил адреса неће бити објављена. Означена поља су обавезна. *

Последње вести

  • АКЦИЈА ДАВАЊА КРВИ У ОПШТИНИ СТАРИ ГРАД

    Црвени крст Стари град, Градска општина Стари град и Институт за трансфузију крви позивају вас на акцију добровољног давања крви која ће се одржати у понедељак 25. јануара 2021. године у сали општине Стари град, Македонска бр. 42. Позивамо даваоце свих крвних група да се одазову позиву како би надоместили сезонски дефицит крви и крвних…