10 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА И РАДА СЛУЖБЕ СПАСАВАЊА НА ВОДИ

0

Црвени крст Стари град, обележио је 10 година постојања и континуираног рада Службе спасавања на води. Спасилаштво на води представља значајну програмску активност Црвеног крста Србије у нашој организацији којој запослени, спасиоци и волонтери посвећују велику пажњу и која се континуирано развијала у протеклом периоду са циљем испуњења мисије Црвеног крста: спашавању људских живота и стварању безбедног окружења за све припаднике заједнице. Велику подршку у раду у овој области током претходних 10 година Црвени крст Стари град добијао је од Црвеног крста Србије.

Обележавање јубилеја рада организовано је у свечаној сали Црвеног крста Србије, а свечаности су присуствовали, генерални секретар Црвеног крста Србије, госпођа Весна Миленовић, председница комисије за спасилаштво на води и планинама Црвеног крста Србије др Сања Мазић, секретар Црвеног крста Београда, госпођа Ивана Марисављевић Дашић, председница Црвеног крста Стари град, Прим. др Мирјана Радовановић и стручни сарадници за ову област у Црвеном крсту Србије. Међу гостима су били и представници Црвеног крста Војводине, Црвеног крста Косова и Метохије и спасиоци и колеге из организација Црвеног крста из Бруса, Александровца, Беле Цркве, Суботице, Смедерева, Ужица, Краљева и Јагодине.

Присутне је са радом Националног гранског савеза за спасилаштво на води упознао, координатор за деловање у несрећама Црвеног крста Србије, Ранко Демировић, након чега је др Сања Мазић одржала предавање на тему значај реанимације код утопљеника. О раду наше службе спасавања на води у протеклих 10 година говорили су Руководилац референтног центра за обуку спасилаца на води, Иван Миленовић и руководилац Службе спасавања на води, Иван Јовановић. На крају свечаности, секретар Црвеног крста Стари град, Александар Пантелић уручио је захвалнице и плакете спасиоцима који су иницирали оснивање службе и онима који су учествовали у раду службе пуних 10 година.

Коментар

Ваша е-маил адреса неће бити објављена. Означена поља су обавезна. *

Последње вести

  • МЕЂУНАРОДНИ ДАН ВОЛОНТЕРА

    Генерална скупштина Уједињених нација је 1985. године прогласила 5. децембар за Међународни дан волонтера, као подсећање на дан када је 1970. године настао програм Волонтери Уједињених нација. Слоган Међународног дана волонтера ове године је ,,Волонтери делују први. Овде. Свугде“. У складу са дефинисаним слоганом, Црвени крст Србије ће овогодишњи Светски дан волонтера посветити волонтерима који се…