15. СКУПШТИНА ОМЛАДИНЕ ЦРВЕНОГ КРСТА СТАРИ ГРАД

0

У периоду од 8. до 10. децембра одржана је 15. годишња Скупштина Омладине Црвеног крста Стари град, на којој су млади волонтери из организација Црвеног крста из Србије и региона имали прилику да размењују своја волонтерска искуства.

Првог дана скупштине у сали Црвеног крста Београда организован је округли сто са циљем размене искустава међу младима. Волонтери Црвеног крста из Србије и региона заједно са волонтерима наше организације презентовали су активности које су реализовли у својим организацијама током 2017. године и на које су поносни. На округлом столу учествовали су млади волонтери Црвеног крста из следећих градова и општина: Бановићи, Живинице, Загреб, Зрењанин, Илијаш, Источна Илиџа, Кикинда, Ковин, Косовска Митровица, Краљево, Нови Сад, Ново Сарајево, Пожега, Рума, Сомбор, Сребреник, Требиње, Трстеник, Ћићевац и Ужице. Округлом столу присуствовала је госпођа Ивана Марисављевић Дашић, секретар Црвеног крста Београда, Јасмина Оливерић, сарадница за подмладак и омладину у Црвеном крсту Београда и Орион Зуровац, сарадник наше организације. Гости су имали прилике да посете и спомен собу Црвеног крста Србије, у којој су их секретар Црвеног крста Стари град, Александар Пантелић, и сарадници Црвеног крста Београда, Јасмина Оливерић и Милица Дука, упознали са 141 годином дугом историјом нашег националног друштва. Након тога су могли да погледају експонате, и оригинална изложена документа и униформе које су се користиле у раду током дуге историје. 

Други дан је у свечаној сали Градске општине Стари град одржан званични део Скупштине, којом је председавала председница омладине Црвеног крста Стари град, Милена Костић. Том приликом наши волонтери приказали су филм о реализованим активностима у 2017. години. Поред гостију из Србије и иностранства, званичном делу су присуствовали и волонтери следећих београдских организација Црвеног крста: Вождовац, Врачар, Палилула, Раковица, Савски венац и Чукарица, као и волонтери Црвеног крста Панчево. Све присутне поздравила је председница Црвеног крста Стари град, Прим. др Мирјана Радовановић, која се захвалила свима што су се одазвали позиву и пожелела им да се лепо проведу код наших волонтера истакавши да је сигурна да ће бити добри домаћини. Присутне су поздравили и младима Старог града честитали јубиларну Скупштину, али и истакли о веома преданом и професионалном њиховом раду, сарадница Црвеног крста Београда, Јасмина Оливерић и сарадник Црвеног крста Србије, Ранко Демировић.

Пре званичног дела, млади волонтери, гости из осталих градова и општина, који су присуствовали Скупштини наше омладине имали су прилику да посете Музеј Науке и технике и да заједно са нашим волонтерима разгледају Београд.

Захваљујемо се свима који су се одазвали позиву и присуствовали овом догађају, а посебно Музеју науке и технике који нам је омогућио бесплатну посету, компанији ’’Златиборац’’ која нам је обезбедила кетеринг за наше госте и Градској општини Стари град на уступљеној сали за одржавање званичног дела Скупштине.


Слике са 15. Скупштине омладине Црвеног крста Стари град можете погледати на нашој Facebook страници 

Коментар

Ваша е-маил адреса неће бити објављена. Означена поља су обавезна. *

Последње вести

  • ОБУКА ЗА СПАСИОЦЕ НА ВОДИ

    Стручно осособљавање за звање спасилац на води Црвени крст Стари град планира да одржи стручно оспособљавање за звање спасилац на води на територији града Београда. Услови које кандидат треба да испуниКако би кандидат приступио стручном оспособљавању, потребно је да испуни следеће услове:· Да има 18 или више година· Да има стечено средње стручно образовање (четворогодишње…