15. СКУПШТИНА ОМЛАДИНЕ ЦРВЕНОГ КРСТА СТАРИ ГРАД

0

У периоду од 8. до 10. децембра одржана је 15. годишња Скупштина Омладине Црвеног крста Стари град, на којој су млади волонтери из организација Црвеног крста из Србије и региона имали прилику да размењују своја волонтерска искуства.

Првог дана скупштине у сали Црвеног крста Београда организован је округли сто са циљем размене искустава међу младима. Волонтери Црвеног крста из Србије и региона заједно са волонтерима наше организације презентовали су активности које су реализовли у својим организацијама током 2017. године и на које су поносни. На округлом столу учествовали су млади волонтери Црвеног крста из следећих градова и општина: Бановићи, Живинице, Загреб, Зрењанин, Илијаш, Источна Илиџа, Кикинда, Ковин, Косовска Митровица, Краљево, Нови Сад, Ново Сарајево, Пожега, Рума, Сомбор, Сребреник, Требиње, Трстеник, Ћићевац и Ужице. Округлом столу присуствовала је госпођа Ивана Марисављевић Дашић, секретар Црвеног крста Београда, Јасмина Оливерић, сарадница за подмладак и омладину у Црвеном крсту Београда и Орион Зуровац, сарадник наше организације. Гости су имали прилике да посете и спомен собу Црвеног крста Србије, у којој су их секретар Црвеног крста Стари град, Александар Пантелић, и сарадници Црвеног крста Београда, Јасмина Оливерић и Милица Дука, упознали са 141 годином дугом историјом нашег националног друштва. Након тога су могли да погледају експонате, и оригинална изложена документа и униформе које су се користиле у раду током дуге историје. 

Други дан је у свечаној сали Градске општине Стари град одржан званични део Скупштине, којом је председавала председница омладине Црвеног крста Стари град, Милена Костић. Том приликом наши волонтери приказали су филм о реализованим активностима у 2017. години. Поред гостију из Србије и иностранства, званичном делу су присуствовали и волонтери следећих београдских организација Црвеног крста: Вождовац, Врачар, Палилула, Раковица, Савски венац и Чукарица, као и волонтери Црвеног крста Панчево. Све присутне поздравила је председница Црвеног крста Стари град, Прим. др Мирјана Радовановић, која се захвалила свима што су се одазвали позиву и пожелела им да се лепо проведу код наших волонтера истакавши да је сигурна да ће бити добри домаћини. Присутне су поздравили и младима Старог града честитали јубиларну Скупштину, али и истакли о веома преданом и професионалном њиховом раду, сарадница Црвеног крста Београда, Јасмина Оливерић и сарадник Црвеног крста Србије, Ранко Демировић.

Пре званичног дела, млади волонтери, гости из осталих градова и општина, који су присуствовали Скупштини наше омладине имали су прилику да посете Музеј Науке и технике и да заједно са нашим волонтерима разгледају Београд.

Захваљујемо се свима који су се одазвали позиву и присуствовали овом догађају, а посебно Музеју науке и технике који нам је омогућио бесплатну посету, компанији ’’Златиборац’’ која нам је обезбедила кетеринг за наше госте и Градској општини Стари град на уступљеној сали за одржавање званичног дела Скупштине.


Слике са 15. Скупштине омладине Црвеног крста Стари град можете погледати на нашој Facebook страници 

Коментар

Ваша е-маил адреса неће бити објављена. Означена поља су обавезна. *

Последње вести

  • ЗАЛИХЕ КРВИ СУ НА МИНИМУМУ, ЧЕКАМО ВАС НА АКЦИЈИ!

    Градска општина Стари град, Црвени крст Стари град и Институт за трансфузију крви Србије организују још једну заједничку акцију добровољног давања крви. Акција ће бити организована у понедељак 29. марта 2021. године у периоду од 12 до 16 часова у великој сали општине Стари град, Македонска бр. 42. Апелујемо на све особе од 18 до…