АКЦИЈА ДАВАЊА КРВИ У ОПШТИНИ СТАРИ ГРАД

0

Црвени крст Стари град, Градска општина Стари град и Институт за трансфузију крви позивају вас на акцију добровољног давања крви која ће се одржати у понедељак 25. јануара 2021. године у сали општине Стари град, Македонска бр. 42.

Позивамо даваоце свих крвних група да се одазову позиву како би надоместили сезонски дефицит крви и крвних деривата. Крв могу дати здраве особе узраста од 18 до 65 година. Акција ће се одржати уз примену свих епидемиолошких мера, а сви даваоци од волонтера Црвеног крста добиће цегере као мали знак пажње.

Према информацијама Института за трансфузију крви Србије, крв могу дати и особе које су прележале корона вирус или биле у изолацији и то:

  • особе које су имале теже симптоме, упалу плућа и биле на болничком лечењу после најмање три месеца од опоравка;
  • особе које су имале блаже симптоме после 28 дана од опоравка;
  • особе које су биле у изолацији због члана породице који је имао ковид вирус, а немају никакве симптоме крв могу дати чим прође 14 дана изолације.

Коментар

Ваша е-маил адреса неће бити објављена. Означена поља су обавезна. *

Последње вести

  • ЗАЛИХЕ КРВИ СУ НА МИНИМУМУ, ЧЕКАМО ВАС НА АКЦИЈИ!

    Градска општина Стари град, Црвени крст Стари град и Институт за трансфузију крви Србије организују још једну заједничку акцију добровољног давања крви. Акција ће бити организована у понедељак 29. марта 2021. године у периоду од 12 до 16 часова у великој сали општине Стари град, Македонска бр. 42. Апелујемо на све особе од 18 до…