АКЦИЈА ДАВАЊА КРВИ У ОПШТИНИ СТАРИ ГРАД

0

Црвени крст Стари град, Градска општина Стари град и Институт за трансфузију крви позивају вас на акцију добровољног давања крви која ће се одржати у понедељак 25. јануара 2021. године у сали општине Стари град, Македонска бр. 42.

Позивамо даваоце свих крвних група да се одазову позиву како би надоместили сезонски дефицит крви и крвних деривата. Крв могу дати здраве особе узраста од 18 до 65 година. Акција ће се одржати уз примену свих епидемиолошких мера, а сви даваоци од волонтера Црвеног крста добиће цегере као мали знак пажње.

Према информацијама Института за трансфузију крви Србије, крв могу дати и особе које су прележале корона вирус или биле у изолацији и то:

  • особе које су имале теже симптоме, упалу плућа и биле на болничком лечењу после најмање три месеца од опоравка;
  • особе које су имале блаже симптоме после 28 дана од опоравка;
  • особе које су биле у изолацији због члана породице који је имао ковид вирус, а немају никакве симптоме крв могу дати чим прође 14 дана изолације.

Коментар

Ваша е-маил адреса неће бити објављена. Означена поља су обавезна. *

Последње вести

  • ОБУКА ЗА СПАСИОЦЕ НА ВОДИ

    Стручно осособљавање за звање спасилац на води Црвени крст Стари град планира да одржи стручно оспособљавање за звање спасилац на води на територији града Београда. Услови које кандидат треба да испуниКако би кандидат приступио стручном оспособљавању, потребно је да испуни следеће услове:· Да има 18 или више година· Да има стечено средње стручно образовање (четворогодишње…