ЕВРОПСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА

0

Данас је у ОШ “Стари град“ обележен Европски дан борбе против трговине људима. Том приликом млади волонтери Црвеног крста Стари град, вршњачки едукатори у овом програму, направили су антитрафикинг корнер.  У претходне две недеље сви ученици од 5. до 8. разреда у овој школи одслушали су информативне радионице на којима су могли да сазнају шта је трговина људима, ко све може бити жртва, али и да науче мере опреза. Данас су у двориштву волонтери представили различите игролике активности које је Црвени крст Србије израдио у склопу превентивног пакета као што су: слагалице, бојанке, друштвене игре “Трафедо’ и “1,2,3 на путу до школе“.’  Ђаци су такође попуњавали анкету која је омогућила едукаторима да ураде евалуацију недавно одржаних радионица.

Antitrafiking kornerАкценат овогодишње манифестације је подизање свести здравственог особља о проблему трговине људима и потреби њиховог активног укључивања у активности сузбијања трговине људима путем ране идентификације жртава, помоћи и подршке жртвама као и активностима залагања за права жртава. Тим поводом је израђен и видео материјал који можете погледати овде.

 

 

Коментар

Ваша е-маил адреса неће бити објављена. Означена поља су обавезна. *

Последње вести

  • АКЦИЈА ДАВАЊА КРВИ У ОПШТИНИ СТАРИ ГРАД

    Поштовани суграђани,  Волонтерски сервис општине Стари град, Црвени крст Стари град и Институт за трансфузију крви Србије организују акцију давања крви у понедељак 24. септембра у периоду од 12 до 17 часова у Свечаној сали општине Стари град (Улица Македонска бр. 42). Волонтерски сервис, као мали знак пажње, обезбедио је за првих 50 добровољних давалаца…