КВИЗ „ШТА ЗНАШ О ЦРВЕНОМ КРСТУ“


 

images-stories-kviz znak-300x162Основни циљ ове активности Црвеног крста је ширење знања о нашој организацији и добровољном давалаштву крви, као и развитак хуманих вредности код најмлађих. Такмичари на квизу су ученици четвртих разреда основних школа. Црвени крст Стари град, крајем априла месеца сваке године организује општинско такмичење квиза “Шта знаш о Црвеном крсту“.

Такмичари се надмећу у приказивању знања о историјату, знаку, принципима и активностима Покрета Црвеног крста и Црвеног полумесеца, као и основама из области добровољног давалаштва крви. Сараднци и волонтери наше организације достављају материјал за квиз свим основним школама, након чега се у Црвеном крсту Београда организује семинар за просветне раднике који спремају ученике за квиз.

На општинском такмичењу квиза “Шта знаш о Црвеном крсту“, учествују екипе састављене од четири члана ученика четвртог разреда. Право да имају своје представнике на квизу имају све основне школе са Градске општине Стари град, с тим да школе које су организовале одељенска и школска такмичења и о томе известила Црвени крст Стари град, доставивши тестове и резултате имају право да пошаљу две екипе на општинско такмичење.

Општинско такмичење квиза “Шта знаш о Црвеном крсту“ замишљено је као забавна манифестација која окупља такмичаре који своје знање треба да покажу кроз различите тестове и игре попут слагања што дуже речи од понуђених слова, асоцијација и других занимљивих игара.

Победничка екипа општинског такмичења представља своју школу и нашу организацију на Градском финалу квиза “Шта знаш о Црвеном крсту“ које организује Црвени крст Београда, у другој половини маја месеца.

Едуковани млади волонтери и сарадници наше организације увек су вољни да помогну у спремању ученика за такмичење. За све додатне информације можете се обратити секретаријату Црвеног крста Стари град на број телефона 2628-882, путем електронске поште на адресу starigrad@redcross.org.rs или можете доћи лично у просторије наше организације у Улици Студентски трг бр.18.

Последње вести

  • ПОЗИВАМО ВАС НА АКЦИЈУ ДАВАЊА КРВИ

    Драги суграђани, обавештавамо вас да ће се наредна акција добровољног давања крви на Старом граду одржати у уторак 5. маја од 10 до 14 часова у свечаној сали Градске општине Стари град, Македонска 42. Прикупљање крви у свим овлашћеним трансфузијским установама  се одвија према планираном распореду јер су крв и компоненте стално потребне пацијентима. У…