КВИЗ „ШТА ЗНАШ О ЦРВЕНОМ КРСТУ“


 

images-stories-kviz znak-300x162Основни циљ ове активности Црвеног крста је ширење знања о нашој организацији и добровољном давалаштву крви, као и развитак хуманих вредности код најмлађих. Такмичари на квизу су ученици четвртих разреда основних школа. Црвени крст Стари град, крајем априла месеца сваке године организује општинско такмичење квиза “Шта знаш о Црвеном крсту“.

Такмичари се надмећу у приказивању знања о историјату, знаку, принципима и активностима Покрета Црвеног крста и Црвеног полумесеца, као и основама из области добровољног давалаштва крви. Сараднци и волонтери наше организације достављају материјал за квиз свим основним школама, након чега се у Црвеном крсту Београда организује семинар за просветне раднике који спремају ученике за квиз.

На општинском такмичењу квиза “Шта знаш о Црвеном крсту“, учествују екипе састављене од четири члана ученика четвртог разреда. Право да имају своје представнике на квизу имају све основне школе са Градске општине Стари град, с тим да школе које су организовале одељенска и школска такмичења и о томе известила Црвени крст Стари град, доставивши тестове и резултате имају право да пошаљу две екипе на општинско такмичење.

Општинско такмичење квиза “Шта знаш о Црвеном крсту“ замишљено је као забавна манифестација која окупља такмичаре који своје знање треба да покажу кроз различите тестове и игре попут слагања што дуже речи од понуђених слова, асоцијација и других занимљивих игара.

Победничка екипа општинског такмичења представља своју школу и нашу организацију на Градском финалу квиза “Шта знаш о Црвеном крсту“ које организује Црвени крст Београда, у другој половини маја месеца.

Едуковани млади волонтери и сарадници наше организације увек су вољни да помогну у спремању ученика за такмичење. За све додатне информације можете се обратити секретаријату Црвеног крста Стари град на број телефона 2628-882, путем електронске поште на адресу starigrad@redcross.org.rs или можете доћи лично у просторије наше организације у Улици Студентски трг бр.18.

Последње вести

  • ОБУКА ЗА СПАСИОЦЕ НА ВОДИ

    Стручно осособљавање за звање спасилац на води Црвени крст Стари град планира да одржи стручно оспособљавање за звање спасилац на води на територији града Београда. Услови које кандидат треба да испуниКако би кандидат приступио стручном оспособљавању, потребно је да испуни следеће услове:· Да има 18 или више година· Да има стечено средње стручно образовање (четворогодишње…