КВИЗ „ШТА ЗНАШ О ЦРВЕНОМ КРСТУ“


 

images-stories-kviz znak-300x162Основни циљ ове активности Црвеног крста је ширење знања о нашој организацији и добровољном давалаштву крви, као и развитак хуманих вредности код најмлађих. Такмичари на квизу су ученици четвртих разреда основних школа. Црвени крст Стари град, крајем априла месеца сваке године организује општинско такмичење квиза “Шта знаш о Црвеном крсту“.

Такмичари се надмећу у приказивању знања о историјату, знаку, принципима и активностима Покрета Црвеног крста и Црвеног полумесеца, као и основама из области добровољног давалаштва крви. Сараднци и волонтери наше организације достављају материјал за квиз свим основним школама, након чега се у Црвеном крсту Београда организује семинар за просветне раднике који спремају ученике за квиз.

На општинском такмичењу квиза “Шта знаш о Црвеном крсту“, учествују екипе састављене од четири члана ученика четвртог разреда. Право да имају своје представнике на квизу имају све основне школе са Градске општине Стари град, с тим да школе које су организовале одељенска и школска такмичења и о томе известила Црвени крст Стари град, доставивши тестове и резултате имају право да пошаљу две екипе на општинско такмичење.

Општинско такмичење квиза “Шта знаш о Црвеном крсту“ замишљено је као забавна манифестација која окупља такмичаре који своје знање треба да покажу кроз различите тестове и игре попут слагања што дуже речи од понуђених слова, асоцијација и других занимљивих игара.

Победничка екипа општинског такмичења представља своју школу и нашу организацију на Градском финалу квиза “Шта знаш о Црвеном крсту“ које организује Црвени крст Београда, у другој половини маја месеца.

Едуковани млади волонтери и сарадници наше организације увек су вољни да помогну у спремању ученика за такмичење. За све додатне информације можете се обратити секретаријату Црвеног крста Стари град на број телефона 2628-882, путем електронске поште на адресу starigrad@redcross.org.rs или можете доћи лично у просторије наше организације у Улици Студентски трг бр.18.

Последње вести

  • АКЦИЈА ДАВАЊА КРВИ У ОПШТИНИ СТАРИ ГРАД

    Црвени крст Стари град, Градска општина Стари град и Институт за трансфузију крви позивају вас на акцију добровољног давања крви која ће се одржати у понедељак 25. јануара 2021. године у сали општине Стари град, Македонска бр. 42. Позивамо даваоце свих крвних група да се одазову позиву како би надоместили сезонски дефицит крви и крвних…