НАЈБОЉИ У ДРЖАВИ У ПРУЖАЊУ ПРВЕ ПОМОЋИ

0

У суботу 21. септембра, Црвени крст Србије организовао је државно такмичење екипа прве помоћи. Такмичење је организовано на Ташмајдану и окупило је преко 700 волонтера Црвеног крста из 30 општина и градова у Републици Србији.

Црвени крст Стари град представљала је екипа омладине, која је право учешћа стекла победом на градском такмичењу које је одржано у јуну месецу. Тема овогодишњег државног такмичења била је безбедност деце у саобраћају. У конкуренцији 15 екипа, наша екипа омладине победила је на такмичењу.

Пехар за Црвени крст Стари град освојиле су:

  1. Милица Гашић – капитен екипе
  2. Уна Лукић
  3. Милица Ракочевић
  4. Лена Ранковић
  5. Доротеа Лучић и
  6. Канита Кујевић

Инструкторке ове екипе биле су Невена Живић и Маја Колев, које су представљале Црвени крст Србије на европском такмичењу и биле вицешампиони Европе у пружању прве помоћи.

Коментар

Ваша е-маил адреса неће бити објављена. Означена поља су обавезна. *

Последње вести

  • ЗАЛИХЕ КРВИ СУ НА МИНИМУМУ, ЧЕКАМО ВАС НА АКЦИЈИ!

    Градска општина Стари град, Црвени крст Стари град и Институт за трансфузију крви Србије организују још једну заједничку акцију добровољног давања крви. Акција ће бити организована у понедељак 29. марта 2021. године у периоду од 12 до 16 часова у великој сали општине Стари град, Македонска бр. 42. Апелујемо на све особе од 18 до…