ОБЕЗБЕДИМО ДОВОЉНЕ КОЛИЧИНЕ КРВИ. ПОГЛЕДАЈТЕ ГДЕ МОЖЕТЕ ДАТИ КРВ НА СТАРОМ ГРАДУ.

0

Црвени крст Стари град у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије, Градском општином Стари град и Бео зоо вртом организује акције давања крви:

  • у недељу 26. јула од 10 до 14 часова у трансфузиомобилу испред Бео зоо врта (Сваки давалац као знак пажње добија бесплатан улазак у зоо врт)
  • у понедељак 27. јула од 12 до 16 часова у свечаној сали општине Стари град, Улица Македонска бр. 42

Обавештавамо суграђане да су залихе крви на минимуму. Крв свих крвних група је у дефициту, а одзив грађана у Институту и у екипама на терену је драстично смањен.

Напомињемо да је континуирано снабдевање компонентама крви од виталног значаја за хитна стања и витално угрожене пацијенте.

Да би све потребе у здравственим установама које снабдева Институт биле задовољене, у тренутним околностима  потребно је сваког дана обезбедити минимално 200 јединица крви.

Такође напомињемо да се на акцијама давања крви поштују све актуелне епидемиолошке мере и добровољне даваоце позивамо да дођу са заштитним маскама.

Покажите хуманост на делу, спречите несташицу крви и спасите животе. Дајте крв!

Коментар

Ваша е-маил адреса неће бити објављена. Означена поља су обавезна. *

Последње вести

  • АКЦИЈА ДАВАЊА КРВИ У ОПШТИНИ СТАРИ ГРАД

    Црвени крст Стари град, Градска општина Стари град и Институт за трансфузију крви позивају вас на акцију добровољног давања крви која ће се одржати у понедељак 25. јануара 2021. године у сали општине Стари град, Македонска бр. 42. Позивамо даваоце свих крвних група да се одазову позиву како би надоместили сезонски дефицит крви и крвних…