ОБЕЗБЕДИМО ДОВОЉНЕ КОЛИЧИНЕ КРВИ. ПОГЛЕДАЈТЕ ГДЕ МОЖЕТЕ ДАТИ КРВ НА СТАРОМ ГРАДУ.

0

Црвени крст Стари град у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије, Градском општином Стари град и Бео зоо вртом организује акције давања крви:

  • у недељу 26. јула од 10 до 14 часова у трансфузиомобилу испред Бео зоо врта (Сваки давалац као знак пажње добија бесплатан улазак у зоо врт)
  • у понедељак 27. јула од 12 до 16 часова у свечаној сали општине Стари град, Улица Македонска бр. 42

Обавештавамо суграђане да су залихе крви на минимуму. Крв свих крвних група је у дефициту, а одзив грађана у Институту и у екипама на терену је драстично смањен.

Напомињемо да је континуирано снабдевање компонентама крви од виталног значаја за хитна стања и витално угрожене пацијенте.

Да би све потребе у здравственим установама које снабдева Институт биле задовољене, у тренутним околностима  потребно је сваког дана обезбедити минимално 200 јединица крви.

Такође напомињемо да се на акцијама давања крви поштују све актуелне епидемиолошке мере и добровољне даваоце позивамо да дођу са заштитним маскама.

Покажите хуманост на делу, спречите несташицу крви и спасите животе. Дајте крв!

Коментар

Ваша е-маил адреса неће бити објављена. Означена поља су обавезна. *

Последње вести

  • ОБУКА ЗА СПАСИОЦЕ НА ВОДИ

    Стручно осособљавање за звање спасилац на води Црвени крст Стари град планира да одржи стручно оспособљавање за звање спасилац на води на територији града Београда. Услови које кандидат треба да испуниКако би кандидат приступио стручном оспособљавању, потребно је да испуни следеће услове:· Да има 18 или више година· Да има стечено средње стручно образовање (четворогодишње…