ОБУКА ВОЛОНТЕРА ЗА ДЕЛОВАЊЕ У НЕСРЕЋАМА

0

Црвени крст Стари град организовао је обуку волонтера за деловање у несрећама. Деловање у ванредним ситуацијама и помоћ угроженом становништу представља Јавно овлашћење које је поверено Законом о Црвеном крсту Србије.

Основна обука за деловање у несрећама одржана је 15, 21. и 22. октобра у просторијама Црвеног крста Београда. Након обуке 28. октобра организована је завршна практична вежба у дворишту Црвеног крста Србије. Волонтери су на обуци могли да стекну знање о улози Црвеног крста Србије у систему заштите и спасавања Републике Србије, о концепту програма деловања у несрећама, упознавању са опремом којом располаже Црвени крст, прављењу тријажног пункта и пролазног прихватилишта, привременом смештају евакуисаних лица, евиденцији лица погођених несрећом, као и о пријему и дистрибуцији хуманитарне помоћи.

Током завршне вежбе, на којој је учествовало 23 волонтера, волонтери су имали задатак да у реалном времену направе пролазно прихватилиште и привремени смештај за евакуисане становнике из поплављених подручија. Полазници су изванредно демонстрирали стечена знања током обуке, а вежба је оцењена као одлично иведена.

Обуку је реализовала Невена Живић, стручни сарадник Црвеног крста Стари град за прву помоћ и деловање у несрећама, а завршној вежби присуствовали су секретар Црвеног крста Стари град, Александар Пантелић, стручни сарадник за деловање у несрећама Црвеног крста Београда, Даница Мурганић и координатор за деловање у несрећама Црвеног крста Србије, Ранко Демировић.

Ова обука од изузетног је значаја за нашу организацију која је на овај начин проширила базу обучених волонтера у циљу још бољег одговара на евентуалне несреће које се могу догодити у будућности.


Коментар

Ваша е-маил адреса неће бити објављена. Означена поља су обавезна. *

Последње вести

  • АКЦИЈЕ ДАВАЊА КРВИ

    Драги суграђани позивамо вас на акције добровољног давања крви које ће се одржати на општини Стари град: субота 21. април од 10 до 14 часова, ОШ ’’Скадарлија’’ уторак, 24. април од 11 до 16 часова, Филозофски факултет, уторак 24. април од 13 до 17 часова, Правно пословна школа петак, 27. април од 11 до 16…