ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ПРУЖАЊУ ПРВЕ ПОМОЋИ

0

У недељу 7. маја, на Калемегдану одржано је општинско такмичење у пружању прве помоћи екипа Црвеног крста Стари град, Црвеног крста Савски венац и Црвеног крста Раковица. Ове три организације Црвеног крста традиционално заједно организују ово такмичење, а овогодишњи домаћин био је Црвени крст Стари град.

На такмичењу је укупно учествовало 15 екипа подмлатка и 14 екипа омладине, као и једна екипа петлића и екипа особа са сметњама у развоју корисника удружења ’’Живимо заједно’’. Поред екипа организатора, такмичењу су присуствовали и гости из Црвеног крста Ужице и Црвеног крста Краљево.

Црвени крст Стари град на такмичењу су представљале шест екипа подмлатка, ученици основних школа и четири екипе омладине, ученици средњих школа. Ни кишно време није сметало такмичарима да покажу своје знање приликом збрињавања повређених у несрећи на градилишту, незгоди на снимању филма, несрећи на раду и незгоди приликом забаве.

Такмичење је окупило 400 волонтера Црвеног крста, а победничке екипе представља ће своје организације на Градском такмичењу екипа прве помоћи.

Коментар

Ваша е-маил адреса неће бити објављена. Означена поља су обавезна. *

Последње вести

  • ОСНОВАН ВОЛОНТЕРСКИ СЕРВИС У ПАРТНЕРСТВУ ЦРВЕНОГ КРСТА И ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД

    У свечаној сали општине Стари град данас је одржан састанак са волонтерима Црвеног крста на коме су присуствовали председник општине Стари град Радослав Марјановић, помоћници председника Мариа Марков и Александар Пуача, секретар и чланови Управног одбора Црвеног крста Стари град. Председник општине је искористио прилику да се захвали волонтерима Црвеног крста што су се још…