ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ПРУЖАЊУ ПРВЕ ПОМОЋИ

0

У недељу 7. маја, на Калемегдану одржано је општинско такмичење у пружању прве помоћи екипа Црвеног крста Стари град, Црвеног крста Савски венац и Црвеног крста Раковица. Ове три организације Црвеног крста традиционално заједно организују ово такмичење, а овогодишњи домаћин био је Црвени крст Стари град.

На такмичењу је укупно учествовало 15 екипа подмлатка и 14 екипа омладине, као и једна екипа петлића и екипа особа са сметњама у развоју корисника удружења ’’Живимо заједно’’. Поред екипа организатора, такмичењу су присуствовали и гости из Црвеног крста Ужице и Црвеног крста Краљево.

Црвени крст Стари град на такмичењу су представљале шест екипа подмлатка, ученици основних школа и четири екипе омладине, ученици средњих школа. Ни кишно време није сметало такмичарима да покажу своје знање приликом збрињавања повређених у несрећи на градилишту, незгоди на снимању филма, несрећи на раду и незгоди приликом забаве.

Такмичење је окупило 400 волонтера Црвеног крста, а победничке екипе представља ће своје организације на Градском такмичењу екипа прве помоћи.

Коментар

Ваша е-маил адреса неће бити објављена. Означена поља су обавезна. *

Последње вести

  • ЗАЛИХЕ КРВИ СУ НА МИНИМУМУ, ЧЕКАМО ВАС НА АКЦИЈИ!

    Градска општина Стари град, Црвени крст Стари град и Институт за трансфузију крви Србије организују још једну заједничку акцију добровољног давања крви. Акција ће бити организована у понедељак 29. марта 2021. године у периоду од 12 до 16 часова у великој сали општине Стари град, Македонска бр. 42. Апелујемо на све особе од 18 до…