ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ПРУЖАЊУ ПРВЕ ПОМОЋИ

0

У недељу 7. маја, на Калемегдану одржано је општинско такмичење у пружању прве помоћи екипа Црвеног крста Стари град, Црвеног крста Савски венац и Црвеног крста Раковица. Ове три организације Црвеног крста традиционално заједно организују ово такмичење, а овогодишњи домаћин био је Црвени крст Стари град.

На такмичењу је укупно учествовало 15 екипа подмлатка и 14 екипа омладине, као и једна екипа петлића и екипа особа са сметњама у развоју корисника удружења ’’Живимо заједно’’. Поред екипа организатора, такмичењу су присуствовали и гости из Црвеног крста Ужице и Црвеног крста Краљево.

Црвени крст Стари град на такмичењу су представљале шест екипа подмлатка, ученици основних школа и четири екипе омладине, ученици средњих школа. Ни кишно време није сметало такмичарима да покажу своје знање приликом збрињавања повређених у несрећи на градилишту, незгоди на снимању филма, несрећи на раду и незгоди приликом забаве.

Такмичење је окупило 400 волонтера Црвеног крста, а победничке екипе представља ће своје организације на Градском такмичењу екипа прве помоћи.

Коментар

Ваша е-маил адреса неће бити објављена. Означена поља су обавезна. *

Последње вести

  • АКЦИЈА ДАВАЊА КРВИ У ОПШТИНИ СТАРИ ГРАД

    Поштовани суграђани, уколико имате од 18 до 65 година и осећате се здраво позивамо вас да добровољно дате крв у понедељак 28. септембра од 12 до 16 часова у свечаној сали Градске општине Стари град, Македонска 42. Акцију организују Градска општина Стари град, Институт за трансфузију крви Србије и Црвени крст Стари град. Акција давања…