ПОДМЛАДАК СТАРОГ ГРАДА НАЈБОЉИ У ПРУЖАЊУ ПРВЕ ПОМОЋИ

0

Државно такмичење екипа прве помоћи одржано је 17. септембра у центру Београда, на потезу од Трга Републике до Калемегдана. Тема овогодишњег такмичења било је обезбеђивање јавних манифестације од стране екипа прве помоћи Црвеног крста.

Црвени крст Стари град представљале су екипе подмлатка и омладине. Ученици ОШ “Стари град“ такмичили су се у екипи подмлатка, док су волонтери Омладинске теренске јединице Црвеног крста Стари град сачињавали екипу омладине. Пласман на државно такмичење екипе су оствариле освојивши друга места на градском такмичењу. Задатак екипа био је да укажу прву помоћ повређенима на маратону, концерту, кошаркашкој утакмици, свечаном пријему и такмичењу у хемији. Екипа подмлатка победник је овогодишњег државног такмичења, док је екипа омладине заузела високо треће место. На такмичењу је укупно учествовала 31 екипа из 20 организација Црвеног крста из целе Србије.

Црвени крст Стари град велику пажњу посвећује обукама прве помоћи за школску децу и младе, запослене, кандидате за возаче, спасиоце на води. Сваке године у нашој организацији обуку прве помоћи успешно заврши преко 1.200 полазника. Током године, велики број јавних манифестација наше екипе санитетски обезбеђују.

drzavno-3

Волонтери Црвеног крста Стари град

drzavno-2

Екипа омладине Црвеног крста Стари град

Коментар

Ваша е-маил адреса неће бити објављена. Означена поља су обавезна. *

Последње вести

  • ЧЕКАМО ВАС НА АКЦИЈАМА

    Црвени крст Стари град у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије организује акције добровољног давања крви. У понедељак, 14. октобра 2019. године, од 12 до 16 часова, крв можете добровољно дати у Библиотеци града Београда у Кнез Михаиловој улици број 56. Сви добровољни даваоци крви као знак пажње добијају беспалтну чланарину у библиотеци. У…