ПРВА ПОМОЋ ЗА ВОЗАЧЕ


Пријаве можете извршити позивањем броја телефона Црвеног крста Стари град 2628-882 (сваког радног дана од 9 до 15 часова) или слањем пријаве путем електронске поште на адресу starigrad@redcross.org.rs Цена обуке износи 4.000,00 динара.

Данас је свако на неки начин учесник у саобраћају. Било да пешачимо, возимо бициклу, возимо се градским превозом или чак управљамо возилом, ми смо директни или непосредни учесници саобраћаја. Као такви у обавези смо да пружамо помоћ лицу које се налази у ситуацији да му је потребна помоћ. То налаже нови Закон о безбедности саобраћаја на путевима, али и основни етички мотив и друштвена одговорност.

Кандидати за возаче:

Схосно новом Закону о безбедности саобраћаја на путевима (СГ РС 41/2009), сваки кандидат за возача је у обавези да током своје обуке успешно савлада вештине прве помоћи прописане подзаконских актима.

Позивамо све заинтересоване кандидате за возаче, али и ауто школе чије се пословне просторије налазе на територији Градске општине Стари град, да контактирају Црвени крст Стари град путем телефона 011/2628-882 или електронске поште на адресе crvenikrst@sbb.rs; starigrad@redcross.org.rs и на тај начин се пријаве на обуку у пружању прве помоћи.

Црвени крст Стари град задовољава све услове које су подзаконска акта прописала за обуку прве помоћи када су будући возачи у питању. Наша организација располаже са просторијама за предавање у самом центру града, Ул. Студентски трг бр. 18. (поред Природно математичког факултета, испод Студентског парка).

У нашој организација у могућности сте да обуку похађате током радних рада или викендом, у зависноти од термина који Вам одговара.

Возачи:

Искусан сте возач. Свакодневно учествујете у саобраћају и сигурни сте у своје возило и вештине којима располажете у његовом управању. Да ли сте сигурни и у вештине прве помоћи? Да ли би сте некоме коме је помоћ потребна могли да спасете живот?

Сигурно сте током свог образовања се негде у неким предметима сусретали са обуком у пружању прве помоћи, али сте чак обуку прве помоћи завршили у Црвеном крсту. У том случају неће Вам бити тешко да се подсетите вештина прве помоћи које спасавају људски живот.

Пријавите се да освежите своје знање и вештине из прве помоћи. Да би сте се више информисали о самој обуци позовите нашу организацију Црвеног крста на број телефона 011/2628-882 или путем електронске поште на адресе crvenikrst@sbb.rs; starigrad@redcross.org.rs контактирајте секретаријат Црвеног крста Стари град.

Мотоциклисти:

Уживате да се возите својим мотором. Једноставно за Вас је то и нешто више од хобија. Међутим, да ли знате да у Србији је 45 пута, а у Београду чак 90 пута, већа могућност да у саобраћају буде повређен возач мотоцикла неко возач неког другог возила? (податак Комитета за безбедност саобраћаја) Знате ли када је дозвољено да скинете заштитну кацигу повређеном?

Учините себе и своје уживање сигурнијим, пријавите се на обуку за пружању прве помоћи. Научите како и на који начин у случају несреће да адекватно и правилно реагујете.

Црвени крст Стари град, позива све момке и девојке које уживају у вожњи на мотоциклу да се пријаве на обуку прве помоћи. Контактирајте нашу организацију путем телефона 011/2628-882 или електронске поште на адресу starigrad@redcross.org.rs и на тај начин се информишите или пријавите на обуку у пружању прве помоћи.

Последње вести

  • ОБУКА ЗА СПАСИОЦЕ НА ВОДИ

    Стручно осособљавање за звање спасилац на води Црвени крст Стари град планира да одржи стручно оспособљавање за звање спасилац на води на територији града Београда. Услови које кандидат треба да испуниКако би кандидат приступио стручном оспособљавању, потребно је да испуни следеће услове:· Да има 18 или више година· Да има стечено средње стручно образовање (четворогодишње…