ПРВА ПОМОЋ > ОБУКЕ


pp-obukeПрва помоћ спасава животе – а обучавање људи да спасе нечији живот је најбитније ствар наше организације. Црвени крст Стари град може да вас обучи да пружате вештине прве помоћи и на послу и у свом окружењу.

Обука се може реализовати у просторијама заинтересованог правног лица које је за исту заинтересовано као и у нашим просторијама, што зависи од броја полазника из одређене средине. Уколико сте заинтересовани да присуствујете обуци за пружање прве помоћи и на тај начин  желите стекнете вештине за спасавање живота, позовите нашу организацију Црвеног крста на број телефона 011/2628-882 или нас контактирајте путем електронске поште на адресе crvenikrst@sbb.rs; starigrad@redcross.org.rs

Обука се организује за групе од 10 до 15 полазника. У изузетним случајевима може се организовати обука за мање или веће групе од предвиђеног броја.

Курсеве прве помоћи, у оквиру наше организације реализује 32 члана, у чијем саставу су сертификовани инструктори и предавачи прве помоћи Црвеног крста Србије и лиценцирани предавачи прве помоћи Министарства здравља републике Србије, као 15 аниматори и шминкери повреда. Едукација се реализује по најновијој европској методологији, уз помоћ једног или два инструктора, као и једног помоћног радника.

Иста се састоји махом из практичног рада и током обуке настојимо да сви полазници што више практично вежбају. У едукацију је укључена и обука из КПР-а (кардио-пулмонална реамнимација)на специјалним луткама које ми обезбеђујемо. Санитетски материјал,  помоћна средства, као и едукативни ДВД са кога полазници прате едукацију обезбеђује наша организација.

Након успешно стечених вештина, наша организација полазницима издаје одговарајуће уверење Црвеног крста Србије о завршеној обуци.


ПРВА ПОМОЋ ЗА ВОЗАЧЕ:

[кликни овде за информације о упису, цени и условима]

Данас је свако на неки начин учесник у саобраћају. Било да пешачимо, возимо бициклу, возимо се градским превозом или чак управљамо возилом, ми смо директни или непосредни учесници саобраћаја. Као такви у обавези смо да пружамо помоћ лицу које се налази у ситуацији да му је потребна помоћ. То налаже нови Закон о безбедности саобраћаја на путевима, али и основни етички мотив и друштвена одговорност.

Кандидати за возаче:

Схосно новом Закону о безбедности саобраћаја на путевима (СГ РС 41/2009), сваки кандидат за возача је у обавези да током своје обуке успешно савлада вештине прве помоћи прописане подзаконских актима.

Позивамо све заинтересоване кандидате за возаче, али и ауто школе чије се пословне просторије налазе на територији Градске општине Стари град, да контактирају Црвени крст Стари град путем телефона 011/2628-882 или електронске поште на адресе crvenikrst@sbb.rs; starigrad@redcross.org.rs и на тај начин се пријаве на обуку у пружању прве помоћи.

Црвени крст Стари град задовољава све услове које су подзаконска акта прописала за обуку прве помоћи када су будући возачи у питању. Наша организација располаже са просторијама за предавање у самом центру града, Ул. Студентски трг бр. 18. (поред Природно математичког факултета, испод Студентског парка).

У нашој организација у могућности сте да обуку похађате током радних рада или викендом, у зависноти од термина који Вам одговара.

Возачи:

Искусан сте возач. Свакодневно учествујете у саобраћају и сигурни сте у своје возило и вештине којима располажете у његовом управању. Да ли сте сигурни и у вештине прве помоћи? Да ли би сте некоме коме је помоћ потребна могли да спасете живот?

Сигурно сте током свог образовања се негде у неким предметима сусретали са обуком у пружању прве помоћи, али сте чак обуку прве помоћи завршили у Црвеном крсту. У том случају неће Вам бити тешко да се подсетите вештина прве помоћи које спасавају људски живот.

Пријавите се да освежите своје знање и вештине из прве помоћи. Да би сте се више информисали о самој обуци позовите нашу организацију Црвеног крста на број телефона 011/2628-882 или путем електронске поште на адресе crvenikrst@sbb.rs; starigrad@redcross.org.rs контактирајте секретаријат Црвеног крста Стари град.

Мотоциклисти:

Уживате да се возите својим мотором. Једноставно за Вас је то и нешто више од хобија. Међутим, да ли знате да у Србији је 45 пута, а у Београду чак 90 пута, већа могућност да у саобраћају буде повређен возач мотоцикла неко возач неког другог возила? (податак Комитета за безбедност саобраћаја) Знате ли када је дозвољено да скинете заштитну кацигу повређеном?

Учините себе и своје уживање сигурнијим, пријавите се на обуку за пружању прве помоћи. Научите како и на који начин у случају несреће да адекватно и правилно реагујете.

Црвени крст Стари град, позива све жестоке момке и девојке које уживају у вожњи на мотоциклу да се пријаве на обуку прве помоћи. Контактирајте нашу организацију путем телефона 011/2628-882 или електронске поште на адресе crvenikrst@sbb.rs; starigrad@redcross.org.rs и на тај начин се пријаве на обуку у пружању прве помоћи и информишите.

[кликни овде за информације о упису, цени и условима]

ПРВА ПОМОЋ ЗА СПАСИОЦЕ:

У оквиру наше организације сви заинтересовани могу завршити и виши ниво обуке у трајању од 20 часова. Овај тип обуке намењен је спасилачким службама и особама које обављају високоризичан посао:

– спасилац на базенима, рекама и језерима

– ватрогасцима спасиоцима,

– спасилац на планинама.

ПРВА ПОМОЋ ЗА ГРАЂАНСТВО:

Да ли Сте се некада нашли у ситуацији да, док шетате својом улицом или се возите превозом, да је некоме била потребна Ваша помоћ? Да ли Сте можда били очевидац неке несреће?  Јесте ли Се икада запитали шта би се десило да сте Ви на месту те повређене особе? Да ли би Сте знали и били у могућности да помогнете самом себи? Да ли би Сте волели да Вам неко помогне у тој ситуацији?

Постаните и Ви ТАЈ НЕКО! Научите да пружате прву помоћ. Учините своју околину сигурнијом на тај начин што ћете се пријавити на обуку прве помоћи.

Заинтересовани грађани могу завршити основну обуку прве помоћи у трајању од 12 часова у просторијама наше организације или у вашој близини. Након завршене обуке полазницима који су успешно савладали вештине прве помоћи издаје се адекватно уверење (сертификат) о завршеној едукацији.

Контактирајте нашу организацију путем телефона 011/2628-882 или електронске поште на адресе crvenikrst@sbb.rs;   starigrad@redcross.org.rs. и пријавите се за обуку прве помоћи.

ПРВА ПОМОЋ У ШКОЛАМА:

Ученици у основним и средњим школама свакодневно су изложени одређеном ризику повређивања. На путу од куће до школе, а и током боравка у школи никада не знамо када ће се јавити потреба за пружање прве помоћи.

Наша организација организује и реализује обуке прве помоћи за ученике старијих разреда у основним школама и средњих школа. Обука се реализује у групама од 10 до 20 ученика у просторијама наше организације или просторијама школе.

За ученике нудимо програм у трајању од 12 и 20 часова. Након обуке ученици могу формирати тимове прве помоћи и пријавити се за учествовање на такмичењу прве помоћи.

Уколико Сте заинтересовани за ову обуку контактирајте нашу организацију путем телефона на број 011/2628-882 или електронске поште на адресе crvenikrst@sbb.rs;   starigrad@redcross.org.rs.

Од запослених у секретеријату добићете неопходне информације о времену и начину организовања обуке за ученике Ваше школе.

ПРВА ПОМОЋ ЗА ЗАПОСЛЕНЕ:

Свакога дана велики број људи страда због спорог и неправилног реаговања у несрећним ситуацијама. То се може променити када би већи број људи знао да правовремено и правилно укаже прву помоћ.

Сходно Закону о безбедности и здрављу на раду (СГ РС 101/2005), Правилнику о припреми и поступку за пружање прве помоћи и организовању службе спасавања у случају незгода на раду (СЛ СФРЈ 21/71), као и Закона о Црвеном крсту Србије (СГ РС  107/2005), наша организација је у могућности да обучи запослене за пружање прве помоћи на радном месту.

Нашом обуком полазници стичу вештине и самопоуздање које им је потребно у циљу спасавања људског живота и очувања тренутног стања повређеног у несрећним ситуацијама.

Уколико желите да своје окружење учините спремнијим за правилно реаговање у хитним ситуацијама ступите у контакт са нашом организацијом и закажите обуку за Вас и запослене у Вашем радном окружењу.

Црвени крст Стари град има вишегодишње искуство у организацији и реализацији курсева пружања прве помоћи и самопомоћи. У последњих пет година обучили смо преко три хиљаде полазника, међу којима и службенике Америчке амбасаде, USAID-а, Британског савета (British counsil), задужбине Илије Коларца, чланове Удружења каскадера Србије, војнике на одслужењу цивилног војног рока у сарадњи са штабом цивилне заштите, запослене међународног аеродрома у Београду “Никола Тесла“ (ватрогасно спасилачке службе и физичког обезбеђења аеродрома), запослене компаније METRO CASH & CARRY, компаније Родић МБ, запослене Хотел ИН-а, хотела Мажестик, Делта холдинга, Мекдоналдса, Ерсте банке, Прокредит банке, БСФ-а и др.

 По завршетку едукације Црвени крст Стари град полазницима који су успешно савладали вештине прве помоћи издаје  адекватно уверење (сертификат) о завршеној обуци.

 Све додатне информације и обавештења као и заказивање обуке можете учинити путем телефона на број 011/2628-882 или електронске поште на адресе crvenikrst@sbb.rs и starigrad@redcross.org.rs.

Током године одржава се такмичење у пружању прве помоћи на различитим нивоима. Свако такмичење броје одређени рекреативни пунктови и радни полигони (место незгоде). На првом такмичарске екипе имају прилику да се освеже, одморе и забаве док се на радним полигонима, у оквиру којих су описане одговарајуће незгоде, ствари одвијају озбиљније.

Сходно опису ситуације на радном полигону налази се одређен број повређених и оболелих. Задатак сваке екипе јесте да обезбеди место незгоде и пружи одговарајуће технике прве помоћи.

Прве две екипе у категорији подмлатка и омладине стичу право учествовања на градском такмичењу, а даље на државно и европско уколико освоје прво место на претходном такмичењу.

На такмичењу не смеју учествовати :

– здравствени радници са завршеном средњом односно вишом школом и положеним стручним испитом,

– студенти медицинског факултета после одслушаног петог семестра,

– припадници специјалних екипа за спашавање (Горска служба спасавања, спасиоци на води и други),

– екипе које су освојиле прво место у истој категорији на републичком такмичењу у претходној категорији…,

– лице које је било судија на републичком такмичењу у претходној години.

ПОСТАНИ И ТИ ЕВРОПСКИ ШАМПИОН У ПРУЖАЊУ ПРВЕ ПОМОЋИ !

Приказ пласмана екипа прве помоћи Црвеног крста Стари град за протеклих 13 година

Последње вести

  • ОБУКА ЗА СПАСИОЦЕ НА ВОДИ

    Стручно осособљавање за звање спасилац на води Црвени крст Стари град планира да одржи стручно оспособљавање за звање спасилац на води на територији града Београда. Услови које кандидат треба да испуниКако би кандидат приступио стручном оспособљавању, потребно је да испуни следеће услове:· Да има 18 или више година· Да има стечено средње стручно образовање (четворогодишње…