СПАСИЛАШТВО НА ВОДИ


ПРИЈАВЕ ЗА ОБУКУ СУ У ТОКУ!      

ПРИЈАВЉИВАЊЕ СЕ ВРШИ СЛАЊЕМ КОНТАКТ ПОДАТАКА (ИМЕ И ПРЕЗИМЕ, КОНТАКТ ТЕЛЕФОН) ПУТЕМ ЕЛЕКТРОНСКЕ ПОШТЕ НА АДРЕСУ STARIGRAD@REDCROSS.ORG.RS  

ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА О ПЛАНИРАНОЈ ОБУЦИ МОЖЕТЕ ВИДЕТИ ОВДЕ 

Црвени крст Србије је од 1998. године пуноправни члан Међународних асоцијација за спашавање на води (ILS – International lafe savind federation, ILSE – International life saving federation of Europe) што га обавезује да у обуци и развоју ове делатности примењује међународне стандарде, што је регулисано и Законом о Црвеном крсту Србије (СГ 107/2005).

У складу са претходно поменутим законом, уредбом –правилником о номенклатури спорстких звања СЛ СРЈ 1999 и правилником о едукацији у области спашавања на води у Црвеном крсту Стари град врши се обука спасиоца на води која подразумева пливачке тренинге и испуњење предвиђених норми након чега се добијају одговарајућа звања и уверења. Обуке реализују међународно признати инструктори спасилаштва на води Црвеног крста Србије.

Наша организација има формиран Актив – Служба спашавања на води Црвеног крста Стари град коју чини спасиоци сениори и спасиоци јуниори. Они су до сада стекли богата искуства у обезбеђивању различитих купалишта попут: плаже одмаралишта Црвеног крста Србије у Баошићима, Дринске регате у Бајиној башти, Студентске регате, базена у Љигу, базена СРПЦ “Милан Гале Мушкатировић“, базена ИНН ’’Винча’’ и др.

Спасиоци на води Црвеног крста Стари град реализују и превентивна предавања у основним и средњим школама, а у оквиру пројекта ,,Безбедност на купалиштима“. На овим предавањима ученици имају прилику да се упознају са мерама безбедности, којих се сваки грађанин на купалиштима треба придржавати.

Спасиоци наше организације завршили су и обуку за деловање у несрећама и природним катастрофама, па су као техничка подршка укључени у рад Општинске вишенаменске теренске јединице Црвеног крста Стари град.

Уколико желите да се прикључи нашој Служби или да се обучите за спашавање на води можете контактирати секретаријат Црвеног крста Стари град на тел. 011/2628-882 или путем мејла starigrad@redcross.org.rs