СТРУЧНО ОСПОСОБЉАВАЊЕ ЗА ЗВАЊЕ ПОМОЋНИ СПАСИЛАЦ НА ВОДИ

0

У условима пандемије које је прогласила Светска здравствена организација, у циљу смањења заразе од корона вирусом и на основу препорука Црвеног крста Србије, Црвени крст Стари град отказује све заказане едукације и скупове до даљњег.

Пријаве за стручно оспособљавање остају отворене, а по нормализацији новонастале ситуације предност на обуци ће имати кандидати по редоследу пријављивања.

Црвени крст Стари град, центар за обуку спасиоца на води Црвеног крста Србије, расписује конкурс за упис кандидата на програм стручног оспособљавања за звање помоћни спасилац на води.

Стручно оспособљавање за звање помоћни спасилац на води садржи 60 часова из три предмета и то: 20 часова тренажне праксе – практичног рада на базену, 20 часова теорије спасилаштва на води и 20 часова прве помоћи. Програм стручног оспособљавања признат је од стране Међународне федерације за спасилаштво на води.

Услови које кандидати треба да испуне да би могли да присуствују стручном оспособљавању су:

  1. да су старији од 18 година (копија важеће личне карте / електронски очитана лична карта)
  2. да су завршили средњу школу (копија дипломе о завршеном средњошколском образовању, оригинал на увид)
  3. да приложе лекарско уверење да су психо-физички способни да присуствују обуци за спасиоце на води не старије од месец дана,
  4. да успешно положе пријемни испит/испливају норме улазног тестирања (пливање 50 м спринт слободним стилом за мање од 55 секунди, пливање 300 м слободним стилом за мање од 8 минута и прерон 20 метара)
  5. да уплате котизацију или цео износ трошкова стручног оспособљавања на текући рачун Црвеног крста Стари град број 105-3681-44 са позивом на број 10009.

Трошкови стручног оспособљавања износе 16.500,00 динара. Кандидати за трошкове пријемног испита врше уплату од 1.500,00 динара што им се одбија од укупних трошкова стручног оспособљавања уколико се квалификују за присуство на њему.

Пријаве заинтересованих кандидата врше се позивањем броја телефона Црвеног крста Стари град 011/2628-882 или 011/4091-609 (радни дан од 9 до 15 часова), путем вибера на број 062/8010-330 (од 8 до 20 часова) или слањем електронске поште нашем колеги Ивану Јовановићу. Кандидатима који нас контактирају биће прослеђена електронска пријава.

Са свим пријављеним кандидатима одржаће се састанак пред почетак стручног оспособљавања како би добили детаљније информације.

За реализацију програма стручног оспособљавања потребно је да на њему учествује минимум 10 кандидата. У супротном Црвени крст Стари град задржава право да откаже или помери термин стручног оспособљавања.

Црвени крст Србије – спасилаштво на води

Коментар

Ваша е-маил адреса неће бити објављена. Означена поља су обавезна. *

Последње вести

  • ОБУКА ЗА СПАСИОЦЕ НА ВОДИ

    Стручно осособљавање за звање спасилац на води Црвени крст Стари град планира да одржи стручно оспособљавање за звање спасилац на води на територији града Београда. Услови које кандидат треба да испуниКако би кандидат приступио стручном оспособљавању, потребно је да испуни следеће услове:· Да има 18 или више година· Да има стечено средње стручно образовање (четворогодишње…