СВЕТСКИ ДАН ПРВЕ ПОМОЋИ

0

У суботу 9. септембра у сарадњи са Црвеним крстом Звездара, Савски венац, Врачар и Земун обележили смо Светски дан прве помоћи код Куле Небојша.

Већ 18 година, откако је установљен Светски дан прве помоћи, организације Црвеног крста широм света том приликом скрећу пажњу на значај познавања прве помоћи за појединца и за друштвену заједницу.

Овогодишња тема Светског дана прве помоћи је: Прва помоћ у ситуцијама свакодневних незгода у кући.

У организацијама Црвеног крста у Србији, годишње преко 35,000 хиљада грађана научи да пружи прву помоћ. Међу њима је 14,000 школске деце и младих, 14,000 будућих возача, 6,500 запосених на радним местима са повећаним ризиком, међу којима су и припадници служби  које делују у ситуацијама несрећа и ванредних ситуација.

Прва помоћ је прознатиљив симбол деловања Црвеног крста Србије, а наше резултате рада у овој области прве помоћи најбоље осликава шест победничких пехара са Европског такмичења у првој помоћи  који су освојили наши млади волонтери.

Коментар

Ваша е-маил адреса неће бити објављена. Означена поља су обавезна. *

Последње вести

  • ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ

    У периоду од 10. до 12. маја делегација Црвеног крижа Ново Сарајево била је гост Црвеном крсту Стари град. Поред председника и секретара организације, нашу организацију посетила је и екипа прве помоћи која се ревијално такмичила на нашем општинском такмичењу. Приликом посете потписан је споразум о сарадњи у више области и активсности које реализује Црвени…