ТАКМИЧЕЊЕ НА ТЕМУ СМАЊЕЊА РИЗИКА ОД ЕЛЕМЕНТАРНИХ НЕПОГОДА И ДРУГИХ ОПАСНОСТИ

0

У дворишту ОШ “Дринка Павловић“, 31. марта, одржано је такмичење на тему смањења ризика од елементарних непогода и других опасности. Такмичили су се ученици трећег разреда који су били обухваћени радионицама програма “Смањење ризика од елементарних непогода и других опасности у локалној заједници“.

Црвени крст Стари град овај програм отпочео је са реализацијом у октобру месецу 2016. године, као једна од првих 10 организација Црвеног крста у Републици Србији. Eдуковани млади волонтери наше организације у сарадњи са просветним радницима реализовали су преко 100 радионица са децом у ОШ “Дринка Павловић“ и ОШ “Драган Ковачевић“. Малишани су имали прилику да током радионица науче како се позивају хитне службе у случају незгоде, како поступити приликом земљотреса, пожара, поплава, олуја, несрећа у домаћинству, на купалиштима, али и како поступити у случају незгода које нису типичне за Републику Србију попут ерупције вуклана, тајфуна и др.

Такмичење је представљало завршну активност програма за ову школску годину, а три екипе такмичиле су се на полигонима на којима су такмичари требали да спакују ранац у случају земљотреса, да добаце уже дављенику, да разврстају отпад, да поступке приликом пожара наведу и да позову хитне службе. У реализацији такмичења учествовало је 23 волонтера Црвеног крста Стари град.

На такмичењу су били присутни и сарадници Црвеног крста Београда, госпођа Биљана Ђелић, помоћница директора ОШ “Дринка Павловић“ и господин Аврам Израел, потпредседник Скупштине општине Стари град који је најбољим такмичарима и уручио медаље. За све учеснике обезбеђене су плакете “’Свакодневни хероји природе и околине“. Програм је реализован уз координацију од стране Црвеног крста Србије, а уз подршку Владе Републике Србије. 

Коментар

Ваша е-маил адреса неће бити објављена. Означена поља су обавезна. *

Последње вести

  • ОБУКА ЗА СПАСИОЦЕ НА ВОДИ

    Стручно осособљавање за звање спасилац на води Црвени крст Стари град планира да одржи стручно оспособљавање за звање спасилац на води на територији града Београда. Услови које кандидат треба да испуниКако би кандидат приступио стручном оспособљавању, потребно је да испуни следеће услове:· Да има 18 или више година· Да има стечено средње стручно образовање (четворогодишње…