ТАКМИЧЕЊЕ НА ТЕМУ СМАЊЕЊА РИЗИКА ОД ЕЛЕМЕНТАРНИХ НЕПОГОДА И ДРУГИХ ОПАСНОСТИ

0

У дворишту ОШ “Дринка Павловић“, 31. марта, одржано је такмичење на тему смањења ризика од елементарних непогода и других опасности. Такмичили су се ученици трећег разреда који су били обухваћени радионицама програма “Смањење ризика од елементарних непогода и других опасности у локалној заједници“.

Црвени крст Стари град овај програм отпочео је са реализацијом у октобру месецу 2016. године, као једна од првих 10 организација Црвеног крста у Републици Србији. Eдуковани млади волонтери наше организације у сарадњи са просветним радницима реализовали су преко 100 радионица са децом у ОШ “Дринка Павловић“ и ОШ “Драган Ковачевић“. Малишани су имали прилику да током радионица науче како се позивају хитне службе у случају незгоде, како поступити приликом земљотреса, пожара, поплава, олуја, несрећа у домаћинству, на купалиштима, али и како поступити у случају незгода које нису типичне за Републику Србију попут ерупције вуклана, тајфуна и др.

Такмичење је представљало завршну активност програма за ову школску годину, а три екипе такмичиле су се на полигонима на којима су такмичари требали да спакују ранац у случају земљотреса, да добаце уже дављенику, да разврстају отпад, да поступке приликом пожара наведу и да позову хитне службе. У реализацији такмичења учествовало је 23 волонтера Црвеног крста Стари град.

На такмичењу су били присутни и сарадници Црвеног крста Београда, госпођа Биљана Ђелић, помоћница директора ОШ “Дринка Павловић“ и господин Аврам Израел, потпредседник Скупштине општине Стари град који је најбољим такмичарима и уручио медаље. За све учеснике обезбеђене су плакете “’Свакодневни хероји природе и околине“. Програм је реализован уз координацију од стране Црвеног крста Србије, а уз подршку Владе Републике Србије. 

Коментар

Ваша е-маил адреса неће бити објављена. Означена поља су обавезна. *

Последње вести

  • ЗАЛИХЕ КРВИ СУ НА МИНИМУМУ, ЧЕКАМО ВАС НА АКЦИЈИ!

    Градска општина Стари град, Црвени крст Стари град и Институт за трансфузију крви Србије организују још једну заједничку акцију добровољног давања крви. Акција ће бити организована у понедељак 29. марта 2021. године у периоду од 12 до 16 часова у великој сали општине Стари град, Македонска бр. 42. Апелујемо на све особе од 18 до…