ВЕСЕЛА БОЛНИЦА


images-stories-vesel_bol_decko_i_devojcica-300x129
Црвени крст Стари град, програм “’Весела болница“ реализује од 2004. године у сарадњи са Црвеним крстом Београда. Млади волонтери наше сваког уторка посећују децу на болничком лечењу у Ортопедској болници “Бањица“. Током сат времена посете волонтери Црвеног крста организују различите радионице са десом, играју се, цртају и певају. Овим посетама поред деце, веома су задовољни и родитељи и здравствени радници. Деца са нестрпљен сваке недеље очекују нове сусрете са младим волонтерима наше организације.
Сваке године, преко 20 волонтера наше организације реализују и више од 50 посета малишанима у Ортопедској болници “Бањица“. Током ускршњих и новогодишњих празника волонтери Црвеног крста обрадују малишане који нису у могућности да ове празнике дочекају у својим домовима са пакетићима који садрже играчке, књиге, слаткише.

Сви волонтери наше организације који учествују у реализацији овог програма су завршили предходно обуку за рад са децом на болничком лечењу. Програм рада обухвата поред садржаја везаних за Црвени крст, и теме попут здраве исхране, актуелне теме као што су празници, теме у оквиру којих се појединачно разговара, а највећи део радионица обухватају друштвене игре, слагалице и др. Рад са децом одвија се у мањим групама које су формиране према њиховом узрасту.

Овај програм у протеклом периоду био је подржан од стране Градског секретаријата за здравство и Шпанског Црвеног крста, а од средине 2011. године Црвени крст Стари град га самостално реализује уз координацију Црвеног крста Београда.
Уколико желите да се прикључите овом програму, завршите обуку за рад са децом на болничком лечењу и кренете у посете деци како би им улепшали дан и учинили да им време у болници брже прође позовите секретаријат Црвеног крста Стари град на телефон 011/2628-882 или контактирајте нашег колегу Ориона Зуровца

Последње вести

  • ЧЕКАМО ВАС НА АКЦИЈАМА

    Црвени крст Стари град у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије организује акције добровољног давања крви. У понедељак, 14. октобра 2019. године, од 12 до 16 часова, крв можете добровољно дати у Библиотеци града Београда у Кнез Михаиловој улици број 56. Сви добровољни даваоци крви као знак пажње добијају беспалтну чланарину у библиотеци. У…