НАЈБОЉИ У ДРЖАВИ У ПРУЖАЊУ ПРВЕ ПОМОЋИ

0

У суботу 21. септембра, Црвени крст Србије организовао је државно такмичење екипа прве помоћи. Такмичење је организовано на Ташмајдану и окупило је преко 700 волонтера Црвеног крста из 30 општина и градова у Републици Србији.

Црвени крст Стари град представљала је екипа омладине, која је право учешћа стекла победом на градском такмичењу које је одржано у јуну месецу. Тема овогодишњег државног такмичења била је безбедност деце у саобраћају. У конкуренцији 15 екипа, наша екипа омладине победила је на такмичењу.

Пехар за Црвени крст Стари град освојиле су:

  1. Милица Гашић – капитен екипе
  2. Уна Лукић
  3. Милица Ракочевић
  4. Лена Ранковић
  5. Доротеа Лучић и
  6. Канита Кујевић

Инструкторке ове екипе биле су Невена Живић и Маја Колев, које су представљале Црвени крст Србије на европском такмичењу и биле вицешампиони Европе у пружању прве помоћи.

Коментар

Ваша е-маил адреса неће бити објављена. Означена поља су обавезна. *

Последње вести

  • ОБУКА ЗА СПАСИОЦЕ НА ВОДИ

    Стручно осособљавање за звање спасилац на води Црвени крст Стари град планира да одржи стручно оспособљавање за звање спасилац на води на територији града Београда. Услови које кандидат треба да испуниКако би кандидат приступио стручном оспособљавању, потребно је да испуни следеће услове:· Да има 18 или више година· Да има стечено средње стручно образовање (четворогодишње…