ОБУКА ВОЛОНТЕРА ЗА ДЕЛОВАЊЕ У НЕСРЕЋАМА

0

Црвени крст Стари град организовао је обуку волонтера за деловање у несрећама. Деловање у ванредним ситуацијама и помоћ угроженом становништу представља Јавно овлашћење које је поверено Законом о Црвеном крсту Србије.

Основна обука за деловање у несрећама одржана је 15, 21. и 22. октобра у просторијама Црвеног крста Београда. Након обуке 28. октобра организована је завршна практична вежба у дворишту Црвеног крста Србије. Волонтери су на обуци могли да стекну знање о улози Црвеног крста Србије у систему заштите и спасавања Републике Србије, о концепту програма деловања у несрећама, упознавању са опремом којом располаже Црвени крст, прављењу тријажног пункта и пролазног прихватилишта, привременом смештају евакуисаних лица, евиденцији лица погођених несрећом, као и о пријему и дистрибуцији хуманитарне помоћи.

Током завршне вежбе, на којој је учествовало 23 волонтера, волонтери су имали задатак да у реалном времену направе пролазно прихватилиште и привремени смештај за евакуисане становнике из поплављених подручија. Полазници су изванредно демонстрирали стечена знања током обуке, а вежба је оцењена као одлично иведена.

Обуку је реализовала Невена Живић, стручни сарадник Црвеног крста Стари град за прву помоћ и деловање у несрећама, а завршној вежби присуствовали су секретар Црвеног крста Стари град, Александар Пантелић, стручни сарадник за деловање у несрећама Црвеног крста Београда, Даница Мурганић и координатор за деловање у несрећама Црвеног крста Србије, Ранко Демировић.

Ова обука од изузетног је значаја за нашу организацију која је на овај начин проширила базу обучених волонтера у циљу још бољег одговара на евентуалне несреће које се могу догодити у будућности.


Коментар

Ваша е-маил адреса неће бити објављена. Означена поља су обавезна. *

Последње вести

  • ЗАЛИХЕ КРВИ СУ НА МИНИМУМУ, ЧЕКАМО ВАС НА АКЦИЈИ!

    Градска општина Стари град, Црвени крст Стари град и Институт за трансфузију крви Србије организују још једну заједничку акцију добровољног давања крви. Акција ће бити организована у понедељак 29. марта 2021. године у периоду од 12 до 16 часова у великој сали општине Стари град, Македонска бр. 42. Апелујемо на све особе од 18 до…