ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ПРУЖАЊУ ПРВЕ ПОМОЋИ

0

У недељу 7. маја, на Калемегдану одржано је општинско такмичење у пружању прве помоћи екипа Црвеног крста Стари град, Црвеног крста Савски венац и Црвеног крста Раковица. Ове три организације Црвеног крста традиционално заједно организују ово такмичење, а овогодишњи домаћин био је Црвени крст Стари град.

На такмичењу је укупно учествовало 15 екипа подмлатка и 14 екипа омладине, као и једна екипа петлића и екипа особа са сметњама у развоју корисника удружења ’’Живимо заједно’’. Поред екипа организатора, такмичењу су присуствовали и гости из Црвеног крста Ужице и Црвеног крста Краљево.

Црвени крст Стари град на такмичењу су представљале шест екипа подмлатка, ученици основних школа и четири екипе омладине, ученици средњих школа. Ни кишно време није сметало такмичарима да покажу своје знање приликом збрињавања повређених у несрећи на градилишту, незгоди на снимању филма, несрећи на раду и незгоди приликом забаве.

Такмичење је окупило 400 волонтера Црвеног крста, а победничке екипе представља ће своје организације на Градском такмичењу екипа прве помоћи.

Коментар

Ваша е-маил адреса неће бити објављена. Означена поља су обавезна. *

Последње вести

  • ОБУКА ЗА СПАСИОЦЕ НА ВОДИ

    Стручно осособљавање за звање спасилац на води Црвени крст Стари град планира да одржи стручно оспособљавање за звање спасилац на води на територији града Београда. Услови које кандидат треба да испуниКако би кандидат приступио стручном оспособљавању, потребно је да испуни следеће услове:· Да има 18 или више година· Да има стечено средње стручно образовање (четворогодишње…