ПРВА ПОМОЋ ЗА ВОЗАЧЕ


Наредни термин обуке прве помоћи за будуће возаче је субота 18. фебруар 2017. године од 10 до 15:00 часова. Пријаве можете извршити позивањем броја телефона Црвеног крста Стари град 2628-882 (сваког радног дана од 9 до 15 часова) или слањем пријаве путем електронске поште на адресу starigrad@redcross.org.rs 

Цена обуке износи 6.000,00 динара и могуће је платити на три рате чековима грађана.


Данас је свако на неки начин учесник у саобраћају. Било да пешачимо, возимо бициклу, возимо се градским превозом или чак управљамо возилом, ми смо директни или непосредни учесници саобраћаја. Као такви у обавези смо да пружамо помоћ лицу које се налази у ситуацији да му је потребна помоћ. То налаже нови Закон о безбедности саобраћаја на путевима, али и основни етички мотив и друштвена одговорност.

Кандидати за возаче:

Схосно новом Закону о безбедности саобраћаја на путевима (СГ РС 41/2009), сваки кандидат за возача је у обавези да током своје обуке успешно савлада вештине прве помоћи прописане подзаконских актима.

Позивамо све заинтересоване кандидате за возаче, али и ауто школе чије се пословне просторије налазе на територији Градске општине Стари град, да контактирају Црвени крст Стари град путем телефона 011/2628-882 или електронске поште на адресе crvenikrst@sbb.rs; starigrad@redcross.org.rs и на тај начин се пријаве на обуку у пружању прве помоћи.

Црвени крст Стари град задовољава све услове које су подзаконска акта прописала за обуку прве помоћи када су будући возачи у питању. Наша организација располаже са просторијама за предавање у самом центру града, Ул. Студентски трг бр. 18. (поред Природно математичког факултета, испод Студентског парка).

У нашој организација у могућности сте да обуку похађате током радних рада или викендом, у зависноти од термина који Вам одговара.

Возачи:

Искусан сте возач. Свакодневно учествујете у саобраћају и сигурни сте у своје возило и вештине којима располажете у његовом управању. Да ли сте сигурни и у вештине прве помоћи? Да ли би сте некоме коме је помоћ потребна могли да спасете живот?

Сигурно сте током свог образовања се негде у неким предметима сусретали са обуком у пружању прве помоћи, али сте чак обуку прве помоћи завршили у Црвеном крсту. У том случају неће Вам бити тешко да се подсетите вештина прве помоћи које спасавају људски живот.

Пријавите се да освежите своје знање и вештине из прве помоћи. Да би сте се више информисали о самој обуци позовите нашу организацију Црвеног крста на број телефона 011/2628-882 или путем електронске поште на адресе crvenikrst@sbb.rs; starigrad@redcross.org.rs контактирајте секретаријат Црвеног крста Стари град.

Мотоциклисти:

Уживате да се возите својим мотором. Једноставно за Вас је то и нешто више од хобија. Међутим, да ли знате да у Србији је 45 пута, а у Београду чак 90 пута, већа могућност да у саобраћају буде повређен возач мотоцикла неко возач неког другог возила? (податак Комитета за безбедност саобраћаја) Знате ли када је дозвољено да скинете заштитну кацигу повређеном?

Учините себе и своје уживање сигурнијим, пријавите се на обуку за пружању прве помоћи. Научите како и на који начин у случају несреће да адекватно и правилно реагујете.

Црвени крст Стари град, позива све момке и девојке које уживају у вожњи на мотоциклу да се пријаве на обуку прве помоћи. Контактирајте нашу организацију путем телефона 011/2628-882 или електронске поште на адресу starigrad@redcross.org.rs и на тај начин се информишите или пријавите на обуку у пружању прве помоћи.

Последње вести

  • ЗАЛИХЕ КРВИ СУ НА МИНИМУМУ, ЧЕКАМО ВАС НА АКЦИЈИ!

    Градска општина Стари град, Црвени крст Стари град и Институт за трансфузију крви Србије организују још једну заједничку акцију добровољног давања крви. Акција ће бити организована у понедељак 29. марта 2021. године у периоду од 12 до 16 часова у великој сали општине Стари град, Македонска бр. 42. Апелујемо на све особе од 18 до…