СОЦИЈАНА ДЕЛАТНОСТ


Једна од основних делатности Црвеног крста јесте социјална делатност. У оквиру ове делатности Црвени крст, сходно својим могућностима, помаже социјално најугроженијим и најсиромашнијим породицима. Црвени крст Стари град у оквиру ове делатности социјално угроженим грађанима помаже кроз помоћ у половној гардароби, обући и дечијим играчкама, повременим дељењем пакета намирница за исхрану и хигијену, поделом новогодишњих пакетића деци из социјално угрожених породица, кроз социјални опоравак деце и спровођењем традиционалних акција.

Подела половне одеће, обуће и дечијих играчака врши се два пута месечно у просторијама Црвеног крста Стари град и то: 5. и 20. у месецу од 10 до 11 часова (уколико ови датуми у току буду субота или недеља, подела се врши понедељком). Сваког радног дана у времену од 8 до 15:30 часова вршимо пријем половне одеће, обуће, играчака и средстава за хигијену. Половна гардероба коју примамо треба да буде чиста, да није поцепана и да је спакована у кесе.

Сходно нашим могућностима, а уз велику помоћ грађана у виду донација и хуманитарних прилога, Црвени крст Стари град помаже и социјално угроженим породицама кроз поделу пакета хране и хигијене. Уколико и Ви желите да упутите донацију нашој организацији кликните овде за више информација.

Уз помоћ сарадника Црвеног крста и ученика основних и средњих школа на Градској општини Стари град, као и уз помоћ других донатора, наша организација крајем сваке године спроводи акцију “Један пакетић, много љубави“. Ова акција има за циљ да се обрадују малишани из социјално угрожених породица и деца на болничком лечењу, добијањем новогодишњих пакетића.

У циљу побољшања услова живота деце, Црвени крст Београда организује опоравак деце из социјално угрожених породица. На предлог учитеља и наставника из школа деца се упућују у различита одмаралишта у Србији, где проводе у просеку од 5 до 7 дана. Васпитачи и млади едуковани волонтери Црвеног крста труде се да овај боравак деци улепшају и да им остане у дугом сећању кроз игру, различите едукације и радионице.

Црвени крст Стари град у оквиру социјалне делатности спроводи и календарске активности попут обележавања:
– Недеље солидарности од 14. до 21. септембра
– 1. октобра, Светског дана старих
– 16. октобра, Светског дана хране
– 17. октобра, Међународног дана борбе против глади и др.