МЕЂУРЕГИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ НА КАЛЕМЕГДАНУ

0

Црвени крст Стари град имао је ту част и задовољство да у име Црвеног крста Србије организује Међурегионално такмичење екипа прве помоћи и реалистичког приказа повреда, стања и обољења. Наши волонтери и запослени, у суботу 8. јуна, на Доњем граду на Калемегдану били су домаћини за 295 колега и волонтера из организација Црвеног крста из централне и западне Србије. Своје знање на такмичењу приказало је 9 екипа подмлатка, 13 екипа омладине, 5 екипа релистичког приказа и 4 екипе петлћа, као и екипе прве помоћи наше организације које су ревијално наступале.

Присутне госте на отварању такмичења поздравила је Прим. др Мирјана Радовановић, председница Црвеног крста Стари град, а затим се присутнима обратила заменица председника Градске општине Стари град, госпођа Невенка Грабеж, која је присутнима пожелела добродишлицу у централну београдску општину и истакла одличну сарадњу општине Стари град и наше организације. Такмичење је званично отворио председник Црвеног крста Србије, Проф. др Драган Радовановић.

Такмичари у првој помоћи су своје знање показали на 5 радних полигона на којима су симулиране несреће на спортским теренима, приликом радова на висини, косидби, бициклистичкој трци и др. У оквиру такмичења реализовали смо и кампању подизања свести о смањењу ризика од елементарних непогода и других опасности у локалној заједници.

Захваљујући пројекту који реализујемо у сарадњи са Међународном федерацијом Црвеног крста и Црвеног полумесеца, Аустријским и Канадским Црвеним крстом такмичари и посетиоци такмичења могли су да стекну и провере своје знање у оквиру пунктова о заштити животне средине, позивима хитним службама, евакуацији, безбедности на води.

Прве три екипе у свакој категорији избориле су пласман на Државно такмичење екипа прве помоћи које ће бити реализовано у септембру месецу у Београду. На такмичењу реалистичког приказа прво место освојила је екипа Црвеног крста Ужица, друго место припало је Црвеном крсту Краљево, а треће место Црвеном крсту Горњи Милановац. Пехаре и медаље уручила је госпођа Драгица Драгојловић, члан комисије за прву помоћ Црвеног крста Србије.
У категорији подмлатка треће место освојила је екипа Црвеног крста Горњи Милановац, друго место припало је екипи Црвеног крста Аранђеловац, а победила је екипа Црвеног крста Ужице, док је у категорији омладине треће место заузела екипа Црвеног крста Краљево, друго место освојила је екипа Црвеног крста Крагујевац, а прво место освојила је екипа Црвеног крста Ужице.
Захваљујемо се свим учесницима, честитамо екипа које су избориле пласман на државно такмичење и захваљујемо се Црвеном крсту Србије на указаном поверењу што нас је одабрао за домаћина ове манифестације.

Највише хвала волонтерима Црвеног крста Стари град који су учествовали у организацији овог догађаја.

Коментар

Ваша е-маил адреса неће бити објављена. Означена поља су обавезна. *

Последње вести

  • ОБУКА ЗА СПАСИОЦЕ НА ВОДИ

    Стручно осособљавање за звање спасилац на води Црвени крст Стари град планира да одржи стручно оспособљавање за звање спасилац на води на територији града Београда. Услови које кандидат треба да испуниКако би кандидат приступио стручном оспособљавању, потребно је да испуни следеће услове:· Да има 18 или више година· Да има стечено средње стручно образовање (четворогодишње…