МЕЂУРЕГИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ НА КАЛЕМЕГДАНУ

0

Црвени крст Стари град имао је ту част и задовољство да у име Црвеног крста Србије организује Међурегионално такмичење екипа прве помоћи и реалистичког приказа повреда, стања и обољења. Наши волонтери и запослени, у суботу 8. јуна, на Доњем граду на Калемегдану били су домаћини за 295 колега и волонтера из организација Црвеног крста из централне и западне Србије. Своје знање на такмичењу приказало је 9 екипа подмлатка, 13 екипа омладине, 5 екипа релистичког приказа и 4 екипе петлћа, као и екипе прве помоћи наше организације које су ревијално наступале.

Присутне госте на отварању такмичења поздравила је Прим. др Мирјана Радовановић, председница Црвеног крста Стари град, а затим се присутнима обратила заменица председника Градске општине Стари град, госпођа Невенка Грабеж, која је присутнима пожелела добродишлицу у централну београдску општину и истакла одличну сарадњу општине Стари град и наше организације. Такмичење је званично отворио председник Црвеног крста Србије, Проф. др Драган Радовановић.

Такмичари у првој помоћи су своје знање показали на 5 радних полигона на којима су симулиране несреће на спортским теренима, приликом радова на висини, косидби, бициклистичкој трци и др. У оквиру такмичења реализовали смо и кампању подизања свести о смањењу ризика од елементарних непогода и других опасности у локалној заједници.

Захваљујући пројекту који реализујемо у сарадњи са Међународном федерацијом Црвеног крста и Црвеног полумесеца, Аустријским и Канадским Црвеним крстом такмичари и посетиоци такмичења могли су да стекну и провере своје знање у оквиру пунктова о заштити животне средине, позивима хитним службама, евакуацији, безбедности на води.

Прве три екипе у свакој категорији избориле су пласман на Државно такмичење екипа прве помоћи које ће бити реализовано у септембру месецу у Београду. На такмичењу реалистичког приказа прво место освојила је екипа Црвеног крста Ужица, друго место припало је Црвеном крсту Краљево, а треће место Црвеном крсту Горњи Милановац. Пехаре и медаље уручила је госпођа Драгица Драгојловић, члан комисије за прву помоћ Црвеног крста Србије.
У категорији подмлатка треће место освојила је екипа Црвеног крста Горњи Милановац, друго место припало је екипи Црвеног крста Аранђеловац, а победила је екипа Црвеног крста Ужице, док је у категорији омладине треће место заузела екипа Црвеног крста Краљево, друго место освојила је екипа Црвеног крста Крагујевац, а прво место освојила је екипа Црвеног крста Ужице.
Захваљујемо се свим учесницима, честитамо екипа које су избориле пласман на државно такмичење и захваљујемо се Црвеном крсту Србије на указаном поверењу што нас је одабрао за домаћина ове манифестације.

Највише хвала волонтерима Црвеног крста Стари град који су учествовали у организацији овог догађаја.

Коментар

Ваша е-маил адреса неће бити објављена. Означена поља су обавезна. *

Последње вести

  • ЗАЛИХЕ КРВИ СУ НА МИНИМУМУ, ЧЕКАМО ВАС НА АКЦИЈИ!

    Градска општина Стари град, Црвени крст Стари град и Институт за трансфузију крви Србије организују још једну заједничку акцију добровољног давања крви. Акција ће бити организована у понедељак 29. марта 2021. године у периоду од 12 до 16 часова у великој сали општине Стари град, Македонска бр. 42. Апелујемо на све особе од 18 до…